Farola Dumont

Farola is een moeder van drie geweldige kinderen en getrouwd met die leuke jongen die vroeger vlakbij woonde. Ze woont in Rotterdam Noord met haar gezin en twee katten. Haar vrienden omschrijven haar als warm en geduldig (hoewel haar kinderen daar wat anders over zeggen als ze van mama hun groente moeten eten;-) Farola is dol op de zon, zeker in de zomer wanneer ze een week als Romein verkleedt en op het Archeon verblijft met vrienden. Als het regent vind je haar overdag het liefst met laarzen en kinderen in de plassen en daarna met warme chocomelk en een boek op de bank. Ze is gek op alles wat met doula’s te maken heeft en beheert ook de facebookgroep Moeders rond Rotterdam als steunplatvorm voor jonge moeders.

Motivatie
Als dramatherapeut werkte ik met tieners en gezinnen, maar wilde dat ik meer kon betekenen aan de goede start van het gezinsleven en de vorming van het gezin. Want een gebrek aan steun in de eerste tijd dus tijdens zwangerschap, geboorte en het eerste jaar erna, maakt dat sommige gezinnen in juist die eerste tijd spanning, depressie of eenzaamheid ervaren. Zeker als je de eerste in je netwerk bent die kinderen krijgt en iedereen om je heen werkt, is het best wel zwaar. Zo heb ik dat in 2007 toen ik voor het eerst moeder werd ook ervaren.

Zo ontdekte ik de doula:
De dag na de geboorte ontving ik Wij jonge ouders op de deurmat, waarin een twee pagina groot artikel over de doula stond. Een ervaren vrouw die steun kon bieden tijdens zwangerschap en geboorte. Dat had ik best kunnen gebruiken, maar klonk ook als iets wat ik met mijn achtergrond in coaching en ondersteunen heel goed kon bieden! Alle boeken hierover las ik en ik zou de opleiding starten toen ik ontdekte dat ik opnieuw een kindje verwachtte. Na de geboorte van mijn tweede zoon en het hectische eerste jaar met twee onder twee, nam ik de sprong. In 2010 begeleidde ik mijn eerste geboorte als doula en volgde ik een doula opleiding. Later dat jaar startte ik  mijn bedrijf op.

Volle kracht vooruit:
In de veertien jaar dat ik als therapeut op een school werkte was ik ook enkele jaren voorzitter van de MR en had dus ervaring in het voorzitterschap en wist hoe vergenigingen moeten reilen en zeilen. De beroepsverening van doula’s [NBvD] zocht bestuursleden en zo werd ik van 2011 tot 2014 voorzitter van de NBvD. Mijn ervaring met trainingen en lesgeven gaf me ook als docent aan de doula opleiding in Utrecht een goede start en dit deed ik met veel plezier van 2012 tot 2015. In 2013 werd ik ook zwangerschapsyogadocent (terwijl ik op dat moment zelf zwanger was van mijn derde kindje)

Doula Opleiding In Bloei:
In 2015 durfde een geweldige collega van me het aan om samen met mij een eigen doulaopleiding op te gaan richten, Doula Opleiding In Bloei. We gingen 2016 van start en draaien inmiddels al twee lesgroepen per jaar. Als doula met zelf een bloeiende onderneming is het geweldig om je kennis met toekomstige doula’s te delen! We geven ook alle dagen samen les zodat we altijd naar onze klanten kunnen voor een geboorte.

Bijscholing:
Naast het up to date blijven over ontwikkelingen in de geboortezorg en het volgen van jaarlijkse bijscholingen, breid ik steeds mijn kennis (en aanbod) uit. Ik ben Lomi Lomi masseuze voor zwangere vrouwen en maak graag mooie fotobeelden tijdens de geboorte. Juist voor die oh zo belangrijke tijd na de geboorte biedt ik post partum diensten en geef ik een combiles van ontspanning voor moeders en massage voor baby’s.

Gevonden wat je zocht, of heb je juist meer vragen?
Ik bel je graag om een persoonlijke afspraak te maken!

    Partner

    Sophie en ik ontmoetten elkaar op de doulaopleiding in 2010 en sinds die tijd werken we regelmatig samen en is er een mooie vriendschap ontstaan. Sophie is, behalve moeder van drie volwassen jongens, een doula met passie en is mede-oprichter Birth in Holland, waar we oa samen ook de Confident birth training geven. Sophie is tevens mentor van enkele doula’s in opleiding bij Doulaopleiding In Bloei. Sophie heeft een passie om de geboorte een bekrachtigende ervaring te laten zijn voor de ouders en de geboortereis in beeld vast te leggen. Die positieve start helpt ouders om samen de uitdagingen van het prille ouderschap samen op te pakken.

    Onze omgang met klanten en onze visie op het vak met onvoorwaardelijke support sluit goed bij ons aan en matcht met onze klanten. Uiteraard hebben we allebei unieke kwaliteiten, waardoor onze klanten nog meer kennis en expertise tot hun beschikking hebben. Daarnaast zijn we ervaren doulas en vertrouwen wij erop dat onze clienten weinig verschil in ondersteuning zullen ervaren als wij voor elkaar invallen.

    Als ik, in de 5 weken rondom jouw uitgerekende datum,  een avond, een dag of een specifiek weekend heb dat ik niet beschikbaar kan zijn, zal Sophie voor jou op wacht zijn. Als de bevalling dan begint is zij aanwezig bij de bevalling. Als ik deze gebeurtenis vooraf weet (zoals een weekendje weg of bruiloft bv) is er altijd de mogelijkheid om Sophie vooraf te ontmoeten. Deze vorm van samenwerking zorgt ervoor dat we het hele jaar door kunnen zorgen dat onze klanten goede ondersteuning bij de geboorte ervaren.