Farola is een moeder van drie geweldige kinderen en getrouwd met die leuke jongen die vroeger vlakbij woonde. Ze woont in Rotterdam Noord met haar gezin en twee katten. Haar vrienden omschrijven haar als warm en geduldig (hoewel haar kinderen daar wat anders over zeggen als ze van mama hun groente moeten eten;-) Farola is dol op de zon, zeker in de zomer wanneer ze een week als Romein verkleedt en op het Archeon verblijft met vrienden. Als het regent vind je haar overdag het liefst met laarzen en kinderen in de plassen en daarna met warme chocomelk en een boek op de bank. Ze is gek op alles wat met doula’s te maken heeft en beheert ook de facebookgroep Moeders rond Rotterdam als steunplatvorm voor jonge moeders.

Farola Dumont

Motivatie:
Als dramatherapeut werkte ik met tieners en gezinnen, maar wilde dat ik meer kon betekenen aan de goede start van het gezinsleven en de vorming van het gezin. Want een gebrek aan steun in de eerste tijd dus tijdens zwangerschap, geboorte en het eerste jaar erna, maakt dat sommige gezinnen in juist die eerste tijd spanning, depressie of eenzaamheid ervaren. Zeker als je de eerste in je netwerk bent die kinderen krijgt en iedereen om je heen werkt, is het best wel zwaar. Zo heb ik dat in 2007 toen ik voor het eerst moeder werd ook ervaren.

Zo ontdekte ik de doula:
De dag na de geboorte ontving ik Wij jonge ouders op de deurmat, waarin een twee pagina groot artikel over de doula stond. Een ervaren vrouw die steun kon bieden tijdens zwangerschap en geboorte. Dat had ik best kunnen gebruiken, maar klonk ook als iets wat ik met mijn achtergrond in coaching en ondersteunen heel goed kon bieden! Alle boeken hierover las ik en ik zou de opleiding starten toen ik ontdekte dat ik opnieuw een kindje verwachtte. Na de geboorte van mijn tweede zoon en het hectische eerste jaar met twee onder twee, nam ik de sprong. In 2010 begeleidde ik mijn eerste geboorte als doula en volgde ik een doula opleiding. Later dat jaar startte ik  mijn bedrijf op.

Volle kracht vooruit:
In de veertien jaar dat ik als therapeut op een school werkte was ik ook enkele jaren voorzitter van de MR en had dus ervaring in het voorzitterschap en wist hoe vergenigingen moeten reilen en zeilen. De beroepsverening van doula’s [NBvD] zocht bestuursleden en zo werd ik van 2011 tot 2014 voorzitter van de NBvD. Mijn ervaring met trainingen en lesgeven gaf me ook als docent aan de doula opleiding in Utrecht een goede start en dit deed ik met veel plezier van 2012 tot 2015. In 2013 werd ik ook zwangerschapsyogadocent (terwijl ik op dat moment zelf zwanger was van mijn derde kindje)

Doula Opleiding In Bloei:
In 2015 durfde een geweldige collega van me het aan om samen met mij een eigen doulaopleiding op te gaan richten, Doula Opleiding In Bloei. We gingen 2016 van start en draaien inmiddels al twee lesgroepen per jaar. Als doula met zelf een bloeiende onderneming is het geweldig om je kennis met toekomstige doula’s te delen! We geven ook alle dagen samen les zodat we altijd naar onze klanten kunnen voor een geboorte.

Bijscholing:
Naast het up to date blijven over ontwikkelingen in de geboortezorg en het volgen van jaarlijkse bijscholingen, breid ik steeds mijn kennis (en aanbod) uit. Ik ben Lomi Lomi masseuze voor zwangere vrouwen en maak graag mooie fotobeelden tijdens de geboorte. Juist voor die oh zo belangrijke tijd na de geboorte biedt ik post partum diensten en geef ik een combiles van ontspanning voor moeders en massage voor baby’s.

Al mijn tijd

Ongeacht waar je bevalt, wat je wensen zijn of hoe het verloopt, ik ben er helemaal voor jullie zo lang als jullie me nodig hebben.

Al mijn aandacht

Bij de geboorte, zijn jullie prioriteit. Mocht een andere klant zich onverhoopt toch tegelijk aandienen heb ik een geweldige achterwacht, dus houden jullie mijn volldige aandacht.

Betrouwbaar

Als erkend lid van de NBvD volg ik regelmatig bijscholingen en houd ik mijn kennis en kunde up to date.

Communicatief

Goede communicatie is onmisbaar voor een doula en ik sta dan ook altijd op goede voet met zorgverleners. Ik streef naar een fijne samenwerking en vooral een fijne sfeer voor moeder en baby.

Als je interesse gewekt is, neem vooral contact op.

Kennismakingsgesprek binnen een straal van 15km van 3038PN is gratis, daarbuiten betaal je slechts reis en eventueel parkeerkosten.